Kümme põhjust, miks on massaaž kehale ja mõistusele kasulik.

Kümme põhjust, miks on massaaž kehale ja mõistusele kasulik.

Kümme põhjust, miks on massaaž kehale ja mõistusele kasulik.

Massaaž pole ainult imeliselt lõõgastav kogemus, vaid sel on ka mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Mõned peavad massaaži lausa kõige olulisemaks asjaks, millega oma keha regulaarselt tasuks premeerida.
1. Massaaž vähendab ärevust. Kuna massaaž on loomulikult ja sügavalt lõõgastav, siis võib hästi tehtud massaaž vähendada ärevust. Tavaliselt peitub ärevus mõnes olulises paigas meie kehas: alaseljas, õlgades, alakehas või kaelas. Kui nendes piirkondades pinget vähendada, siis on lihtsam ka ärevusest lahti lasta.
2. Massaaž aitab võidelda kroonilise migreeniga.
3. Massaaž aitab oluliselt parandada lümfide ringlust, mis koos verega varustab organismi toitainete ja hapnikuga ning eemaldab kehast jääk- ja mürkained.
4. Massaaž leevendab trennijärgset lihasvalu. Regulaarne massaaž tõstab vastupidavust, kontrollib lihaste ja füüsilist väsimust.
5. Massaaž aitab hoida keha ja mõistust optimaalselt töötavana, hoolitsedes selle eest, et nahk oleks korralikult toidetud ja terve.
6. Massaaž parandab vereringet, immuunsüsteemi, energiataset, une kvaliteeti.
7. Massaaži abil on võimalik õppida sügavamalt ja paremini hingama. Sügavad hingetõmbed on olulised, et hapnik saaks kehas vabalt ringelda.
8. Massaaž võib parandada kehahoiakut, sest selgroog ja selle ümber olevad lihased muutuvad paindlikumaks ja nõtkemaks.
9. Massaaž suurendab liigeste liikuvust. Pidev stress või liigselt kulunud liigesed võivad kasvu pidurdada ning probleeme tekitada. Kui koged pärast massaaži valu või on mõni koht hell, siis see võib viidata asjaolule, et sellesse piirkonda kogunevad pinged.
10. Massaaž suurendab rahutunnet ja hoiab mõistuse erksana.

Foto:
Designed by Pressfoto / Freepik